Atelier Tomte
Je creatieve zelf ontdekken

Over mijzelf

Mijn naam is Laurette Hopman - Dumond.

Sinds 2010 geef ik atelier lessen in het VSO.

In dit werk heb ik veel over mijzelf en over het werken met leerlingen geleerd. Eén van de dingen die mij het meest inspireert is dat ieder mens creatief is op zijn eigen wijze.


Ik word altijd enthousiast als ik zie wat voor moois mijn leerlingen creëren. Of als een cursist verwonderd is over de taal van zijn gemaakte tekening.


De taal van een tekening heeft mij geïnspireerd om de opleiding genezend tekenen te gaan volgen in 2021. 

In 2 jaar heb ik met succes het onderdeel holistisch tekendocent afgerond.

En ben ik nu bezig met de opleiding tot teken therapeut.


Door te tekenen spreken we het onbewuste aan. Het onbewuste gebruikt dit om de tekenaar te laten luisteren naar wat op een andere manier niet aan het licht komt. 

Het lezen van een tekening is interessant en kan inzichten geven waar je nooit bij stil staat.


Naast tekenen en schilderen zijn ons gezin, onze tuin en ons Kasteel Tomte mijn grote passie. 

We zijn 4 jaar geleden het avontuur aangegaan om ons eigen huis te bouwen. Deze kreeg de vorm van een kasteel. En hoewel het nog niet helemaal af is is het al een huis met een eigen verhaal en is het echt ons thuis geworden.

Sinds dit jaar, 2023, mocht dan ook de tuin aanbod komen. Een vijver met een heus eiland, een beginnende moestuin en struiken die de haag gaan vormen. Steeds meer groen en vorm gaat Kasteel Tomte krijgen. Net als bij de stromingsbeeld tekeningen die langzaamaan groeien en vormen om het bestaande heen.